WIDE- hvad for noget?

Indstilling af WIDE parameteren for din hjemmestation, mobilstation, håndapparat eller evt. objekter du sender ud er helt forskellige.

Der er meget hokus pokus, men det er ikke så vanskeligt, herunder finder du en tabel som kan hjælpe dig lidt på vej. Som alt andet med APRS er det anbefalinger og vejledninger, da der ikke findes en lov eller en dikteret standard.

Det er frit for den enkelte at eksperimentere, men vær opmærksom på, at det er muligt at lave opsætninger som belaster APRS på RF mere end nødvendigt. Derfor bør WIDE3-3 kun anvendes når man færdes i områder med meget få igates, og det dermed er vanskeligt at få beskedder o.a. frem til modtageren via internettet. At bruge "WIDE1-1,WIDE3-3" frarådes, det giver 4 'hops' og er så vidt vi ved aldrig nødvendigt i Danmark.

 

Stations type

Udgangseffekt

WIDE indstilling

Håndstation alle WIDE1-1,WIDE2-2
Mobilstation < 20 W WIDE1-1,WIDE2-2
Mobilstation > 20 W WIDE2-2
Basestation > 1W WIDE2-2
Objekt
(repeater, klubhus)
> 1W WIDE2-1

 

Prøv dig frem og forsøg at afgøre hvor få hops, du skal bruge for at nå 2-3 igates. Igates kan identificeres på Aprs.fi ved at se efter symboler som indeholder et "I", nogle iGates ligner en digipeater, men du kan se på de "rå datapakker" om der er pakker som går direkte til internettet, pakken kan se således ud: 

2012-01-25 05:13:42 UTC: OZ????-1>APR???,TCPIP*,qAC,T2DENMARK:Tekst info