PC og Mac

APRS programmer og værktøjer for PC og Mac

 

XASTIR (Linux)

Et godt og gedigent program hvor der stadig er aktiv udvikling. Som det meste andet Linux SW er kildekoden frit tilgængelig.

Xastir kan arbejde sammen med flere forskellige kortformater både online og offline.

Programmet og mere info kan findes her: http://www.xastir.org/wiki/Main_Page

 

 

APRSIS32 (Windows 32)


APRSIS32 er udviklet af Lynn Deffenbaugh KJ4ERJ og er en del af en Windowsprogram pakke. Samme kilde kode er brugt både til et 32 bit Windows program og et Windows CE program. APRSIS32 er et program i løbende udvikling. Hver uge er der stort set nye versioner tilgængelig som tester nye funktioner.

Programmet er det nemmeste at sætte op. Der er ikke mange klik fra man har kopieret programmet ind på Harddisken, til man er igang med APRS.

APRSIS32 bruger openstreetmap som kort data. Det er et meget opdateret kort. Hvis der er forkerte data eller er forkerte data i dit område, kan det opdateres af dig.

APRSIS32 findes i Yahoo gruppen under filer: http://groups.yahoo.com/group/aprsisce/

Der er en Wiki: http://aprsisce.wikidot.com/start

Til sidst et link til kort data som APRSIS bruger: http://www.openstreetmap.org/

 

 

 UIview (Windows 16/32)

Uiview er udviklet af Roger Barker G4IDE og var i 32bit versionen et betalings program.

Da Roger tabte kampen med kræften blev programmet freeware, med en opfordring til at støtte kræftens bekæmpelse. Ved samme lejlighed tog Robert kildekoden med sig på de evige DX jagtmarker. Uiview var for en tid nok den mest brugte APRS client. Der findes mange forskellige tillægsprogrammer til Uiview nogle der retter fejlagtig implementering at APRS i programmet, samt mange der giver ekstra funktionalitet... UIview er lavet til statiske kort der ligger lokalt men der er flere af de 3. parts programmer der giver mulighed for at bruge kort fra nettet eller Kort CD´er. Der findes en 16bit version af programmet.  Da kilde koden ikke længere er tilgængelig sker der ikke udvikling i UIview og derfor er de nyeste tillæg eller ændringer ikke implementeret. 

På siden her kan findes alt om UIview:  http://www.ui-view.org/

 

Programmer som APRSdos, APRSmac og andre, findes ved en søgning på google. Om de så faktisk kan downloades mere er uklart.