Mobil telefoner, Tablet og håndholdte computer

Der findes APRS programmer og værktøjer til mange håndholdte systemer. Herunder lister vi nogle af dem.

 

APRSISCE

aprsisce

APRSISCE kører på Windows mobile version 5 og 6 (ikke at forveksle med det nuværende windows phone).

Programmet har mulighed for både at køre via APRSIS eller via radio koblet til telefonen.  Programmet udmærker sig ved at være i løbende udvikling og dele kildekode med storebror APRSIS32 til Windows PC.

Programmet er gratis at bruge og er nok sidste skridt inden en full APRS klient med kort, besked service og de fleste af de funktioner man finder i storebror APRSIS32

 

IBCNU

Ibcnu

iBCNU er til Iphone og giver mulighed for at sende sin position og sende og modtage beskeder.  Programet har så vidt vi har kunne erfare ikke mulighed for at vise stationer på et kort, men der er en helt del andre smarte funktioner omkring det program. Programmet er eller har været betalings SW.Det forlyder at denne sw skulle kunne udnytte multitaskning på Iphone.

iAPRS

iaprs

iAPRS er et kortbaseret program for Iphone der kan sende din position og modtage positioner fra APRSIS og plotte dem på et kort. Der er ikke mulighed for beskeder og en konto på www.openaprs.net er krævet for at programmet køre. Når først man har fået sin konto er programmet nemt at gå til og er gratis i app store.

 

APRS

APRS iphone

APRS er for Iphone og kan findes i Itune store for en meget lav pris.... Der ser ikke ud til at være meget udvikling af programmet mere. Det tilbyder basis data til og fra APRSIS med visning på kort.

 

 

OpenAPRS

openaprs iphone

OpenAPRS ser ud til at være den fulde APRSIS funktionalitet til Iphone. Programmet skal købes i app store og der er en afhængighed til hjemmesiden www.OpenAPRS.net. Det er APRS men flotte iconer på kort samt besked services. En services der måske bliver lidt mere end normalt i fremtiden, da de arbejder med noget sammenhæng for beskeder mellem hjemmesiden og app... Programmet ser ud til at være i aktiv udvikling

Mere info kan findes her http://itunes.apple.com/us/app/openaprs/id360574554?mt=8

 

APRSdroid

APRSdroid

APRS droid ser ud til at være hele APRS pakken for Android. Applicationen er som sådan freeware, men skal man hente den fra Android app store så koster programmet lidt.  Der er mulighed for at sende og modtage beskeder og positioner. Se dem på kort samt at tracke en given station. Programmet kan også køre via bluetooth til en serielport sat til TNC og radio så man kan kommer på APRS via RF istedet for kun APRSIS. Programmet er i løbende udvikling

Mere info her: https://market.android.com/details?id=org.aprsdroid.app&;feature=search_result

APRS viewer

aprsviewer

Som navnet siger er APRS viewer et program til at se hvad der foregår på APRS i lighed med at gå på APRS.FI.  

Mere info her: https://market.android.com/details?id=de.goddchen.android.x.aprs&;hl=da

 

Ud over de nævnte applikationer er eller har der været programmer med APRS funktionalitet til bla PALM, Nokia Maemo og Java. Der kan sikkert findes mere på Google.